Виявлено сліди боротьби: на кордоні з Кримом зник український прикордонник

У суботу, 30 травня, в районі півострова Чонгар під час несення служби на спостережному посту вночі викрали українського військового. Про це повідомляє Військова служба правопорядку у Збройних силах України на Facebook-сторінці.

Пропажу бійця ЗСУ помітили приблизно о 05:00. У військовій частині відразу почали його пошуки, проте вони не дали результатів. Також військовослужбовець не відповідав на телефонні дзвінки.

За попередньою інформацією, українського бійця викрали. Неподалік від наглядового поста було виявлено сліди боротьби.

"В даний час вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення місця знаходження військовослужбовця. Матеріали даної події оперативно передано в правоохоронні органи", - йдеться в повідомленні.

Напередодні з'явилася інформація про те, що критична нестача води в Криму може спровокувати новий військовий наступ Росії на Україну. Відповідну думку висловив аналітик американського центру The Jamestown Foundation Пол Гоубл.

Він звертає увагу на те, що ситуація з водою в Криму загострилася частими зимами з невеликим або нульовим дощем або снігом. Російські чиновники визнають, що в регіоні запаси питної води скоротилися на 60% і будуть повністю вичерпані в липні-серпні поточного року.

Аналітик вважає, що прийдешня криза може підштовхнути Москву до початку нової військової акції проти України з метою отримання доступу до водопостачання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення