Війна на Донбасі залишиться вигідною годівницею та вигідною проблемою для президента, – Найєм

Торгова блокада тимчасово окупованих територій заново підняла питання про те, що насправді відбувається на Донбасі, окрім війни.

Як пише нардеп Мустафа Найєм у колонці для НВ, "за три роки війни Київ так і не виробив системну політику щодо Донецької і Луганської областей. Ні в правовому полі, ні в економічному, ні в гуманітарному".

Причиною цього є те, що такий стан справ вигідний частині як і українського політикуму, так і деяким бізнесменам. Мова, в першу чергу, йде про енергетичні компанії.

"Незрозуміло куди йде різниця між ціною вугілля, який ми закуповуємо на окупованій території, і тією ціною, яку закладаємо в тариф для населення? Або чому ми продовжуємо постачати електрику на окуповані території, нарощуючи борги? Причина такої непрозорості не в держтаємниці, а в страху втратити конкретний мільйон конкретними людьми. А заручниками цієї тваринної спраги наживи на війні є наші громадяни", – зазначає Мустафа Найєм.

Однак в Україні не поспішають вирішувати проблеми окупованих територій. Тому за справу доводиться братися активістам, які і влаштовують блокаду окупованих територій.

"Без чіткого визначення статусу окупованих територій і прозорих економічних відносин війна на Донбасі і далі залишиться вигідною годівницею та вигідною проблемою. А політики, які отримують бариші з цієї торгівлі, і далі виголошуватимуть гучні промови про єдину країну, хоча насправді саме вони розривають країну на шматки. І це не абстрактні "вони" – це президент, який контролює регулятор, це очільники силових структур, податкової служби та власники енергогенеруючих компаній", – підсумував нардеп.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення