Військові показали захоплений у бойовиків цінний трофей (фото)

 СЕГОДНЯ

Бойовики почали використовувати більш широкий спектр протитанкових засобів, в тому числі більшої потужності. Про це повідомляє Штаб військової операції.

Так, 13 серпня військові біля пішохідного мосту в Станиці Луганській знайшли залишки тандемной протитанкової гранати від ручного протитанкового гранатомета РПГ-27 «Таволга».

«Ця зброя набагато могутніша поширеного і всім відомого РПГ-7В, і покликана боротися з сучасними основними бойовими танками противника, оснащеними динамічним захистом і посиленою бронею. Отже, бронепробівна сила його тандемного боєприпасу (тобто з подвійною бойовою частиною: перша – знищує динамічну захист бронеобьекта, а друга – пропалює основну броню) дозволяє пропалити броню за динамічним захистом до 0,6 м, пробити залізобетон товщиною до 1,5 м, цегла – до 2 м і дерево-земляних укриття – до 3,7 м. Ефективна дальність стрільби до 200 м», – розповіли в штабі.

Військові підкреслили, що на озброєнні ЗСУ такої зброї немає.

«Можна припустити, що бойовики продовжують освоювати нові для себе зразки зброї,»придбані» в російському «військторзі». Тобто, поодинокі випадки прильоту таких специфічнихбоєприпасів можна розцінити як пристрілювання і придбання навичок використання більшпотужних ручних протитанкових гранатометів», - констатує українська сторона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення