Військові Росії зайшли в Білорусь, для України можлива загроза з півночі, – розвідка

У разі значного загострення ситуації на території Білорусі українська розвідка не виключає можливості виникнення загрози для нашої держави з півночі.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) Андрія Черняка.

Військовий пояснює, що в даний час серйозного нарощування військової присутності РФ на території Білорусі немає, проте її окремі підрозділи знаходяться в країні.

"Збройні сили РФ здійснюють підготовку до проведення стратегічних навчань "Кавказ 2020". Тому окремі підрозділи та військовослужбовці Росії знаходяться на території Білорусі в рамках планових заходів бойової підготовки", – розповів Черняк.

Станом на 27 серпня, розвідка оцінює ймовірність провокацій на білоруській ділянці кордону України як низьку.

Однак, в разі значного загострення ситуації на території Білорусі, військові не виключають виникнення додаткових загроз для України з північного напрямку.

"При активному втручанні Росії у внутрішні справи Білорусі і спробі використання Кремлем кризи в Мінську для реалізації планів по поглинанню білоруської держави РФ може значно посилити свою військову присутність і використовувати білоруську територію та ресурси для розширення масштабної збройної агресії проти нашої держави", – зазначив Черняк.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення