Військовий експерт пояснив, чому українці воюють краще за росіян

Військовий експерт Олексій Арестович заявив, що українці воюють краще росіян, назвавши українську армію європейською, а російська – азійською.

"На моїх очах вони лізли через абсолютно відкрите поле, їх клацали, а вони лізли. Дві години вони лізли, поки не заспокоїлися, розумієте. Я зрозумів "велич" русского мира" в цьому місці і в цей час, тому що лежить чотири трупи, а вони продовжують туди лізти в повний зріст на абсолютно рівному полю", - сказав Арестович про одного з наступів проросійських бойовиків на Донбасі, додавши, що це є російським стилем ведення війни.

За його словами, місцеві жителі в рядах бойовиків "ДНР" та "ЛНВ" намагаються триматися на небойових спеціальностях, таких як водії і комірники, і не дуже охоче йдуть на передову.

"В першій лінії з місцевих – це в основному маргіналізована публіка, алкаші, наркомани або повністю люмпенізовані люди, яким нічого втрачати, бомжі зі зброєю", - говорить експерт

За його підрахунками, з РФ в ОРДЛО прибуває близько 300 найманців в місяць, і в рядах бойовиків стає все більше росіян.

"Якщо рік тому співвідношення в який-небудь роті, бригаді було 40 на 60, то тепер 70 на 30 в середньому", - повідомив Арестович, маючи на увазі процентне співвідношення між громадянами РФ і місцевим населенням.

"Є ідейні, є, яким нічого їсти просто, а є абсолютно деградовані елементи. Там є люди, які із задоволенням воювали б і на нашій стороні, просто так випав жереб – вони на тій уже. Їм все одно, куди призиватися", - пояснив він мотиви росіян, які їдуть в ОРДЛО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення