Військовий експерт викрив новий маневр Росії на Донбасі

 Zik.ua

Триває інженерне облаштування кордону на ділянці відповідальності прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Так, з метою протидії нелегальній міграції, недопущення переміщення зброї та контрабанди з «ЛДНР» в обхід прикордонного пункту пропуску «Донецьк» (навпроти тимчасово контрольованого бойовиками пункту пропуску «Ізварине»), на обох флангах пункту пропуску проводяться роботи зі встановлення загороджувального паркану», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше Тимчук повідомив, що війська в Криму Росія використовує скоріше для демонстрації загрози, а не для підготовки реального нападу.

Він підкреслив, що блокувати можливий наступ з Криму для українських військ є простим завданням, оскільки з’єднує півострів з материковою Україною два вузьких перешийка. А велику десантну операцію, додав експерт, Росія не проводила з часів Другої світової війни.

«А якщо говорити про морську і повітряну операції, то сьогодні тільки армія Сполучених Штатів може проводити такі операції. Росіяни можуть спробувати, але чим це закінчиться – важко сказати», – заявив Тимчук.

Він додав, що Крим скоріше є для РФ плацдармом для здійснення військово-політичного впливу в регіоні, ніж для продовження агресії проти України.

«Набагато більша проблема – це те, що відбувається на півночі Донбасу, тобто на кордоні України з Росією, але північніше. Оскільки з тієї сторони дійсно йде зосередження, формуються нові дивізії за рахунок переформатування наявних бригад і фактичного доповнення їх, набивання додатковими силами і засобами. Мова йде фактично про дві армії. Плюс, одна армія зараз формується в Криму – 22-а загальновійськова, за рахунок тих сил і засобів, які три роки вже перекидають окупанти. Відповідно, з трьох сторін – з півдня, сходу і північного сходу – нам протиставлені вже три російські армії. І якщо на Донбасі у нас зосереджений весь найбільш боєготовий компонент сухопутних військ, то в інших східних регіонах у нас ситуація набагато гірше», – додав військовий експерт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення