Військовому прокурору сил АТО Кулику пред'явили звинувачення в незаконному збагаченні

 Новое Время

У п'ятницю, 21 жовтня, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і детективи Національного антикорупційного бюро вручили обвинувальний акт військовому прокурору сил антитерористичної операції Костянтину Кулику, якого звинувачують у незаконному збагаченні.

Як уточнили в прес-службі НАБУ, найближчим часом обвинувальний акт передадуть до суду для розгляду.

У відомстві також повідомили, що в разі визнання судом провини Кулика, йому загрожує позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), колишній військовий прокурор Костянтин Кулик купував дорогу нерухомість, вартість якої перевищує доходи головного військового прокурора за останні п'ять років.

29 червня співробітники Національного антикорупційного бюро України провели обшуки у Кулика. У той же час він відмовився отримати повідомлення про підозру у присутності понятих, а 1 липня не з'явився на допит в ГПУ.

4 липня Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про відсторонення Кулика з посади військового прокурора до 4 вересня 2016 року і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Проте 13 липня Апеляційний суд Києва відновив Кулика на посаді, оддержав рішення Солом'янського райсуду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення