Військовослужбовцю загрожує 10 років ув'язнення за транспортування зброї

 СЕГОДНЯ

У Києві на станції метро "Житомирська" поліція зупинила військовослужбовця з арсеналом боєприпасів.

Близько опівночі співробітники управління поліції в метрополітені Головного управління поліції в Києві у вестибюлі затримали 29-річного чоловіка, який перевозив в сумці велику кількість патронів. Правоохоронці виявили 600 патронів калібру 7,62 мм, 54 тротилові шашки, 100 запалів до тротилових шашок і гранату РГД.

За попередньою інформацією, уродженець Житомирської області проходить службу в одній з військових частин. З його слів, всі предмети він знайшов у рові біля полігону в місті Гончарівск і віз додому для використання в особистих цілях.

Слідчим відділом управління поліції в метрополітені Головного управління поліції в місті Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вилучений арсенал направлено на експертне дослідження. Хлопцеві загрожує до десяти років тюремного ув'язнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення