Використання смартфона на ходу визнано загрозою для здоров'я

 Новое Время

Використання смартфона при ходьбі стає в один ряд з проблемою неуважного керування автомобілем. Світ бореться з неуважним керуванням автомобілем, а тим часом на горизонті вже виникла нова проблема, пов'язана з поширенням персональних гаджетів і схильністю людей до їх використання в невідповідний час.

Після недавнього інциденту, що призвів до загибелі американця Джошуа Борвела, в США було піднято питання про проблему неуважної ходьби.

Житель Сан-Дієго намагався на ходу сфотографувати пейзаж за допомогою смартфона і звалився з кручі. У зв'язку з поширенням мобільних пристроїв кількість травм, викликаних подібною неуважністю, в останні роки зросла.

Дослідження університету штату Огайо свідчить, що в 2010-му через неуважну ходьбу постраждало 1500 осіб. Це в 6 разів більше, ніж у 2005-му. В окремих випадках використання техніки призводило до фатальних наслідків.

"Неуважні пішоходи можуть переходити дорогу, не дивлячись по сторонах, або стикатися з нерухомими об'єктами, такими як дорожні знаки, двері або стіни", - йдеться у минулому звіті Ради національної безпеки США, у який проблема неуважної ходьби була включена вперше.

У деяких містах і штатах усвідомлюють небезпеку подібного явища і намагаються встановити закони, які б захистили від нього мешканців. Окремі штати намагалися ввести штрафи для пішоходів, які приділяють надмірну увагу смартфонам. Подібні заходи вже застосовуються до водіїв. Тим не менш, поки пішоходи не поспішають відмовлятися від використання техніки на ходу, тож проблема найближчим часом не зникне.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення