Викрадали людей заради нерухомості: в Одесі бандити заволоділи 15 об'єктами (фото, відео)

В Одесі судитимуть шістьох учасників організованої злочинної групи, які відібрали у громадян майно на 16 млн грн.

Як повідомили у прес-службі Одеської обласної прокуратури, прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та 5 членів злочинної групи, яких обвинувачують за низкою статей Кримінального кодексу України - у шахрайстві, фальсифікації документів та легалізації (відмиванні) майна, отриманого злочинним шляхом, а також розбійному нападі і викраденні людини.

Слідством встановлено, що з 2016 року в Одесі діяла організована злочинна група, яка спеціалізувалася на заволодінні нерухомістю: квартирами самотніх померлих громадян, квартирами, які перебували в банківській іпотеці, а також нежитловими приміщеннями, що належать територіальній громаді міста.

Всього у період з липня 2016-го по грудень 2018 року зловмисники заволоділи 15 об'єктами нерухомості в Одесі на загальну суму понад 16 млн грн. Надалі нерухомість легалізували шляхом укладання угод та реєстрації права власності за фіктивним підприємством.

«Завдяки накладеним арештам на вищевказані об'єкти нерухомості, вдалося запобігти реалізації 8 з них, які вже були незаконно зареєстровані, але продати їх ділки не встигли», - повідомили в прокуратурі.

Крім того, організатор угруповання спільно з іншими зловмисниками звинувачується в розбої і викраданні людини з подальшим вимаганням боргової розписки. Зокрема, зловмисники, використовуючи вогнепальну зброю, вдень в центрі міста напали на 31-річного одесита і викрали його. Потім у потерпілого вимагали розписку про отримання грошей та правовстановлюючі документи на нерухомість.

Нагадаємо, на Одещині затримали банду, яка полювала на далекобійників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення