Викрадення чоловіка за викуп у криптовалюті: поліція Києва затримала організатора

 СЕГОДНЯ

Столичні правоохоронці затримали організатора викрадення чоловіка. Постраждалого торік утримували 12 днів в неволі і вимагали у його родичів півмільйона доларів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції Києва.

"Подія трапилася в лютому 2018 року. На оптовому ринку, розташованому в Києві на вулиці Марка Вовчка, невідомі напали на 58-річного чоловіка і силою заштовхали його в авто. Після чого швидко з місця події виїхали. Синові заручника викрадачі повідомили, що за повернення батька додому живим і неушкодженим він повинен заплатити 500 тисяч доларів США", - нагадали в поліції обставини інциденту.

Пізніше КОРДівці звільнили бранця, якого утримували в будинку в Броварському районі, тоді також було затримано семеро викрадачів. Їм повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 147 – захоплення заручників, вчинене організованою групою, ч. 2 ст. 187 – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб і ч. 4 ст. 189 – вимагання.

"Нещодавно оперативники столичного главку за участю бійців полку поліції особливого призначення №1 під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва затримали організатора викрадення. Це 50-річний раніше не судимий киянин, чоловік племінниці потерпілого, який, власне, організував цей злочин і підібрав виконавців", - роз'яснили в поліції.

Фігурант був у дружніх стосунках із потерпілим і, знаючи про добробут родича, вирішив за рахунок потерпілого поліпшити своє матеріальне становище, придумавши план викрадення з вимаганням викупу. При цьому викуп зловмисники хотіли отримати в криптовалюті – біткойни вимагали переслати на кілька різних електронних гаманців, зареєстрованих в Росії.

Днями слідчі столичної поліції повідомили організатору про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 189 (вимагання) і ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення