Викрав жінку і вивіз за кордон: на Житомирщині затримали іноземця

 СЕГОДНЯ

Правоохоронці в Житомирській області затримали іноземця, який шантажем і погрозами змусив 25-річну жінку перетнути кордон і утримував її за місцем проживання, постійно експлуатуючи. Про це повідомила прес-служба ГУНП області.

"У ході кримінального провадження встановлено, що потерпіла і затриманий познайомилися у м. Коростень в кінці 2018 і деякий час підтримували стосунки. Однак через запальний і трохи агресивний характер чоловіка дівчина вирішила припинити спілкування і поїхала з міста на роботу до столиці. Таке рішення явно не сподобалося іноземцю, який час від часу приїздив до райцентру у справах, і він почав переслідувати її", – повідомили в поліції.

На початку липня 2019 чоловік зі спільником приїхав до будинку, де раніше мешкала дівчина, і вимагав у матері повідомити про її місцезнаходження. Спочатку жінка навідріз відмовилася, але чоловік, застосувавши фізичну силу і електрошокер, змусив зателефонувати доньці і попросити приїхати додому, посилаючись на погане самопочуття.

Коли дівчина зайшла до будинку, на неї чекав зловмисник. Шантажуючи взяттям матері у заручники, іноземець змусив дівчину поїхати за кордон.

"Чоловік сказав дівчині, що її мати знаходитися в його полоні, поки вона не перетне кордон України з його товаришем, при цьому вона повинна відповідно себе вести і нікому не повідомляти про такий стан речей: ані прикордонникам, ані поліцейським", – розповів начальник ГУНП Житомирщини В'ячеслав Печененко.

"На початку серпня полонянці вдалося повернутися додому і вона відразу звернулася в поліцію. Ми порушили кримінальне провадження та проводили заходи щодо встановлення місця знаходження чоловіка. Вчора був затриманий під час "спілкування" (якщо загрози і шантаж можна так назвати) з дівчиною. За українським законодавством за такі дії іноземцю загрожує до 15 років ув'язнення. Також поліцейські мають відомості про спільника затриманого, на даний час встановлюється його місцезнаходження", – повідомив В'ячеслав Печененко і додав, що під час затримання чоловік позбувся пістолета, кинувши його у сміттєвий бак.

Досудове розслідування проводиться відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.1 ст. 147 (захоплення заручників) та ч.3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення