Вилучили сотні тисяч доларів: в Україні викрили "злодія в законі" (фото, відео)

У Києві поліцейські в ході розслідування вбивства, скоєного в жовтні 2009 року, викрили "злодія в законі" на прізвисько "Андрій Львівський" або "Нєдєля". Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Оперативники провели 45 санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваного, осіб з його оточення, та в їх автомобілях.

Обшуки проходили на території декількох областей в рамках кримінального провадження, яке розслідується за фактом умисного вбивства чоловіка, тіло якого з вогнепальним пораненням голови виявили в автомобілі в центрі Києва на початку жовтня 2009 року.

Убитим виявився один з бізнес-партнерів підозрюваного. Познайомилися вони під час злочинної діяльності, а в подальшому між ними виник фінансовий конфлікт. Через деякий час "Андрія Львівського" затримали, але відпустили через відсутність доказів.

Через кілька років після вбивства, у жовтні 2012 року, підозрюваного "коронували" та надали йому статус "злодія в законі". З тих пір він контролював діяльність злочинних груп, "тіньові" схеми реального сектора економіки та відповідав за кримінальний "общак".

Правоохоронці провели ряд експертиз, допитали свідків і очевидців тодішнього події, провели аналіз телефонних з'єднань і маршрутів пересування підозрюваного та інших учасників злочину.

Поліцейським вдалося зібрати обґрунтовані докази причетності "злодія в законі" "Андрія Львівського" до навмисного вбивства свого бізнес-партнера.

За результатами проведення обшуків правоохоронці вилучили 400 тисяч доларів, записи із зазначенням того, на що використовувалися ці гроші, зброю, цінні речі, записи "чорновий" бухгалтерії. Також виявлено документи, які можуть свідчити про причетність підозрюваного і осіб з його оточення до скоєння цього та інших злочинів.

На підставі зібраних доказів "злодію в законі" було заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

У зв'язку з відсутністю підозрюваного на території України підготовлено матеріали для його оголошення в міжнародний розшук. В ході слідства буде перевірятися причетність підозрюваного до скоєння інших злочинів.

"Андрію Львівському" загрожує від 7 до 15 років в'язниці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення