Вимагають тариф у 20 грн: столичний метрополітен просить владу підвищити ціну на проїзд

Профспілки Київського метрополітену і Київпастрансу звернулися до мера столиці Віталія Кличка і Київради з проханням підвищити вартість поїздок. Така необхідність виникла через зниження пасажиропотоку на тлі карантину і пандемії. Про це йдеться у листі, оприлюдненому на сторінці КП Київський метрополітен у Facebook в середу, 13 травня.

Підприємство бачить два шляхи вирішення ситуації з нестачею коштів на зарплати працівникам. Перший - підтримка метрополітену з міського бюджету в сумі 1 млрд 514 млн гривень. Другий - перегляд чинного тарифу на поїздку у 8 гривень.

У метрополітені стверджують, що планова економічна обґрунтованість перевезення одного пасажира складає 20,04 гривень, а економічно обґрунтована - 21,05 гривню.

"Трудовий колектив Київського метрополітену вимагає приведення тарифу до об'єктивних показників для забезпечення безперебійної роботи підприємства, стабільних перевезень пасажирів і своєчасної оплати праці фахівців. В іншому випадку, відсутність коштів для оплати постачальникам (в тому числі за енергоносії) загрожує відключенням і штрафними санкціями", - вказано в листі.

У коментарях до звернення обурені користувачі запитують куди прямують доходи від реклами, якою обліплені всі вагони та навіщо проводити оновлення станцій, якщо немає коштів на оплату праці співробітників. "А чому співробітники метрополітену не напишуть колективний лист з вимогою направити доходи від реклами на покриття збитків? Що не так з цими співробітниками і їх профспілками?", "Які 20 грн тариф на перевезення? У людей зп по 5000 грн чистими, "Як міняти освітлення на станції Хрещатик, або ставити нові турнікети бабло є. А тут різко закінчилося", "Куди йдуть гроші від реклами і оренди? Думаю всім цікаво, адже метро комунальний вид громадського транспорту, а значить наш з вами. Опублікуйте всю інформацію про доходи та витрати. А найголовніше про плани розвитку і підвищення якості сервісу", "Куди ще піднімати? Ми що по 20000 зп отримуємо? Ті хто таку зп отримують, не їздять на метро. Просто жесть, вони скаржаться. А як бути тим що під час карантину втратили роботу?!".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення