Вимагали неіснуючий борг: на Рівненщині молодики викрали чоловіка

На Рівненщині 21-річному, 22-річному та 26-річному мешканцям обласного центру повідомлено про підозру у викраденні людини, а також у розбої та вимаганні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст.146, ч. 2 ст.187, ч. 2 ст.189 КК України). Про це повідомляє місцева прокуратура.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що троє жителів міста Рівне, які діяли за попередньою змовою, 10 жовтня 2020 року в обласному центрі, під час зустрічі із 28-річним рівнянином та 52-річним жителем області під надуманим приводом, незаконно вимагали по 10 000 доларів США з кожного, при цьому погрожуючи насильством у разі невиконання вказаної вимоги.

Потім підозрювані викрали одного з потерпілих, помістили чоловіка до салону автомобіля марки «BMW E60» і повезли його у напрямку села Дядьковичі, Рівненського району. Інший потерпілий поїхав добровільно. За містом чоловіків пограбували, заволодівши золотим ланцюжком, вартістю близько 34 000 гривень.

Наразі у кримінальному провадженні тривають необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення вказаних злочинів.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення