Вимагали неіснуючий борг: у столиці злочинці викрали жінку (фото, відео)

У п’ятницю, 28 травня, поліцейські провели спецоперацію по звільненню викраденої жінки та затримання учасників злочинної групи. Про це повідомляє МВС.

Зазначається, що в Києві, на проспекті Лісному, правоохоронці заблокували автомобіль фігурантів та затримали їх у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час затримання фігуранти чинили опір поліцейським та намагалися втекти.

Встановлено, що до складу угруповання входило четверо осіб віком від 23-х до 32-х років, у тому числі - вихідці з інших країн.

Упродовж тривалого часу погрозами фізичної розправи вони вимагали від громадянки сплачувати їм 15 тис. грн щомісяця – погашення так би мовити «неіснуючого боргу».

Для переконливості рішучості своїх дій зловмисники відібрали 30 тис. гривень та її особисті речі потерпілої. Однак жінка не погоджувалася виконувати умови учасників угруповання. Відтак, аби змусити потерпілу сплачувати гроші, фігуранти силою заштовхали її до свого автомобіля, побили та відібрали 15 тис. грн і мобільний телефон.

Крім того, в ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання затриманих вилучили речі, які раніше були силою відібрані у потерпілої.

29 травня слідчі слідчого управління поліції Києва усім затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

За скоєне учасникам злочинного угруповання може загрожувати до 10-ти років ув’язнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення