Вимагали величезну кількість біткоїнів: на Полтавщині кіднепери викрали доньку депутата

На Полтавщині злочинці викрали дитину депутата обласної ради. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що організатор викрадення наразі знаходиться у Київському слідчому ізоляторі і чекає на вирок суду за вбивство з особливою жорстокістю

Звідти чоловік розробив план та організував викрадення дитини впливового бізнесмена і депутата Полтавської обласної ради. Чоловік підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільнику винагороду в розмірі 100 тис. доларів США.

Викуп за дочку депутата становив 470 тис. доларів США. Вказані кошти мали бути перераховані на електронний гаманець біткоїнами.

Врешті дівчинку викрали, після чого покидьки вступили в перемовини з її батьками. Вони погрожували фізичним насильством та смертю їхньої дитини.

Зазначається, що з батьками дівчини спілкувалися виключно через Телеграм-канал або приховану інтернет-мережу «Даркнет» для конспірації.

У зв’язку з достатніми доказами зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до цього правопорушення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення