Вимагання, викрадення і катування: у Дніпрі банда рекетирів тероризувала підприємців (фото)

У Дніпрі затримали рекетирів, які «обкладали даниною» місцевих підприємців та навіть вдавалися до катувань. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисники вимагали гроші з представників малого бізнесу. Для цього провокували конфліктні ситуації або вигадували штучні борги, а потім виставляли «рахунок» потерпілим. У разі відмови рекетири викрадали своїх жертв та відвозили до підвалу, який був переобладнаний під катівню.

Там людей прив’язували до стільця та періодично били, погрожуючи фізичною розправою над потерпілими та їхніми родинами. Так, співробітники СБУ задокументували факт «вибивання» грошей з місцевого ІТ-підприємця. Зловмисники вимагали кошти як «компенсацію» за нереалізований бізнес-проєкт, в який фігуранти нібито вкладали гроші.

Рекетири вивезли чоловіка із зав’язаними очима до підвального приміщення, де застосовували до нього тортури. У результаті він все ж погодився заплатити і відправив частину суми у криптовалюті. Щоб сплатити «залишок», він мав звернутися по допомогу до своїх родичів. Утримуючи підприємця у власному авто, фігуранти возили його по адресах близьких, допоки він не зібрав усю суму.

За даними слідства, рекетири планували розширити свій злочинний вплив і обкласти «даниною» більшу частину малого бізнесу.

Правоохоронці затримали організатора і його спільника.Ними виявились представники місцевого криміналітету, які раніше вже притягувались до відповідальності за тяжкі злочини. Наразі затриманим повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини);
  • ст. 189 (вимагання);
  • ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення