Вимагав 2 тисячі доларів: на Житомирщині на хабарі затримали прокурора

 СЕГОДНЯ

На Житомирщині правоохоронці затримали на хабарі в розмірі 2 тисяч доларів США заступника керівника однієї з місцевих прокуратур. Про це повідомили в прес-службі поліції області.

Як з'ясувалося, прокурор вимагав хабар від адвоката обвинуваченого за зміну правової кваліфікації злочину. Зокрема, громадянин звинувачується в скоєнні кримінального злочину, передбаченого статтею 187 (розбій) КК України, а за "винагороди" міг відповідати перед законом за шахрайство (стаття 190 КК України).

Прокурора правоохоронці затримали в одному з міст області під час отримання ним неправомірної вигоди. Зараз на роботі і вдома у хабарника проводяться санкціоновані обшуки.

"Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України", – зазначили в поліції.

Раніше повідомлялося, що Державна служба фінансового моніторингу нарахувала в Україні за першу половину 2018 року корупційних оборудок на 297,1 млрд грн. Такі дані отримані в результаті спецмоніторингу. Перевірки проводилися за участю фінансової розвідки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення