Вимагав 365 тисяч грн: заступник керівника управління Львівської ОДА погорів на хабарі

Затримали заступника начальника одного з управлінь Львівської ОДА – вимагав 365 тис. грн «відкату». Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Виконуючи обов’язки заступника начальника одного із управлінь Львівської обласної державної адміністрації, чоловік вимагав від підприємця 365 000 грн неправомірної вигоди. «Відкат» просив за сприяння у перемозі під час проведення тендерних закупівель на будівельно-ремонтні роботи за бюджетні кошти.

Для приховування злочинної діяльності, посадовець залучив ФОП, який видав фіктивні рахунки-фактури про купівлю певних товарів на суму 365 000 грн. Насправді ж ніякої закупівлі проведено не було.

Викрили посадовця оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області з колегами-правоохоронцями. Учора, 23 лютого, вони затримали в. о. заступника начальника одного із управлінь у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі дії тривають, зокрема і обшуки. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення