"Він здався Путіну": у США звинуватили Трампа у зраді

 Обозреватель

Колишній директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан назвав зрадницьким виступ американського президента на прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі.

"Це була не інакше як зрада. Мало того, що коментарі Трампа були дурними, він повністю опинився в руках Путіна. Республіканські патріоти, де ви?!", - написав він у своєму Twitter.

Телеканал CNN також розкритикував Трампа, назвавши його промову "одним з найгірших виступів президентів США".

"Неможливо повірити... Путін пропонує Мюллеру приїхати в Росію, а він просто стоїть і слухає... Трамп просто здався Путіну", - йдеться у сюжеті.

У свою чергу сенатор США від республіканців Джон Маккейн заявив, що сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була "одним з найганебніших виступів" американського президента

"Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним з найганебніших виступів американського президента в пам'яті. Збиток, завданий наївністю президента, егоїзмом, помилковою еквівалентністю і симпатією до автократів, важко підрахувати. Але ясно, що саміт в Гельсінкі був трагічною помилкою", - сказав він.

Спікер Палати Представників Конгресу США Пол Райан наголосив, що впевнений у втручанні Росії у вибори президента США у 2016 році

"Немає морального еквівалента між Сполученими Штатами і Росією, яка залишається ворожою щодо наших основних цінностей та ідеалів. Сполучені Штати мають зосередити увагу на тому, щоб робити Росію відповідальною за свої вчинки і покласти край зловісним нападам на демократію", - сказав він.

Також сенатор Чак Шумер розкритикував прес-конференцію Трампа з Путіним: "Зараз висить одне зловісне питання над Білим Домом: до чого може призвести те, що президент Трамп поставить інтереси Росії вище за Сполучені Штати?"

Голова республіканського комітету Сенату закордонних справ Боб Коркер також розкритикував виступ Трампа

"Коли він мав можливість захистити наші розвідувальні служби, що працюють на нього, я був дуже розчарований і засмучений еквівалентністю, яку він дозволив і тим, що Путін говорив... Коментарі президента змусили нас виглядати, як нація, більше схожа на слабкого гравця, і я в цьому дуже розчарований", - сказав Коркер.

Як повідомлялося раніше, 16 липня в Гельсінкі відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, після чого лідери дали спільну прес-конференцію. Трамп назвав зустріч проривом у відносинах

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення