"Він зрадив країну": колишній російський депутат підтвердив, що дав показання проти Януковича

 Обозреватель

Колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненко підтвердив, що дав Генеральній прокуратурі України показання у справі втікача екс-президента Віктора Януковича.

Відповідну заяву політик зробив в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Так, я дав свідчення в Генеральній прокуратурі України у справі екс-президента України Януковича, який дійсно зрадив свою країну, причетний до масових вбивств людей, який втік до іншої країни і закликав війська іншої держави знищувати свій народ. Я вважаю, що ця людина повинна була отримати в Росії не притулок, а справедливий суд", - сказав він.

При цьому політик відмовився розкривати подробиці матеріалів попереднього слідства, назвавши Януковича "карним злочинцем, що зрадив свій народ, який втік і звернувся з проханням ввести війська іншої держави для знищення своїх громадян".

"Моє тверде переконання, що всі ці слова і дії потрібно переводити в юридичну площину. І давати їм правову оцінку. Янукович - маріонетка. Він підписав сам зречення, і його звернення ввести російські війська було незаконним. Спочатку це звернення взагалі писав кримський Аксьонов. У Росії все секрет, але ніщо не є таємницею. Потім у Кремлі порахували - хто такий Аксьонов, якщо Янукович у Росії. І ось він пише листа президенту РФ про введення військ", - додав він.

Вороненко також висловив переконання, що російській владі абсолютно байдуже, що Януковича судять у справі про держзраду.

"Вони розуміють, що у нього можуть конфіскувати на півтора мільярда доларів майна. Боротьба йде тільки за це. Економіка визначає всю політику", - зазначив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення