Винищувачі НАТО проведуть бойові навчання біля кордонів Росії

 СЕГОДНЯ

Винищувачі НАТО на цьому тижні відпрацьовуватимуть над територією Естонії польоти на малій висоті. Як повідомили в прес-службі Головного штабу Сил оборони, дислоковані на авіабазі Емарі літаки ВПС Німеччини "Eurofighter" впродовж тижня здійснюватимуть польоти на висоті не менше 152 метрів (500 футів) далеко від населених пунктів.

Польоти узгоджені з департаментом авіації диспетчерською службою "Lennuliiklusteenindus" (Служба авіаційного сполучення).

Як відзначили в Головному штабі, країни НАТО виділяють певні частини свого повітряного простору для проведення навчань і тренувань ВПС, в тому числі для бриючих польотів.

Згідно з рішенням Ради Північноатлантичного союзу, охорону повітряного простору країн Балтії на ротаційній основі здійснюють військово-повітряні сили країн НАТО з 29 березня 2004 року, коли Латвія, Литва та Естонія, які не мають своїх винищувачів, стали членами альянсу.

Охорона повітряного простору країн Балтії є складовою частиною концепції "розумної оборони", метою якої є збереження ресурсів держав альянсу. Ще один загін ВПС НАТО розташовується на авіабазі в литовському Шауляї, де базуються на даний час винищувачі Бельгії F-16.

Раніше Фінляндія заявила про докази, що Росія глушила сигнал GPS під час навчань НАТО.

Нагадаємо, Молдова запропонувала НАТО провести навчання біля адмінкордону з Придністров'ям

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення