Випадок в Торецьку: Провокація чи «ватний» бунт маргіналів?

 Апостроф

В ніч з 4 на 5 липня близько 200 жителів Торецька Донецької області вийшли на вулицю. Люди вимагали, щоб українські військові покинули місто. За непокору поліція затримала вісьмох.

Торецьк прифронтове місто. До руйнувань періоду окупації проросійськими бойовиками постійно додаються нові. Напередодні мітингу околиці Торецька знову обстріляли. До того ж, люди не знали, що за техніка з'явилася в центрі міста. Тому і пішли протестувати. Так вважає мер.

«Наше місто розстрілюють третій тиждень і люди вже від безвиході вийшли – рятувати свої життя і наші дітей, і онуків, і наше місто... І скрізь нас вважаю сепаратистами, поганими, і лайном нас вважають, і що ми тут взагалі не гідні жити, що нас потрібно закатати в асфальт... Ми почитали відгуки в інтернеті», - каже місцева прихильниця «російського світу».

Протилежної думки інші мешканці міста, що стоять на проукраїнських позиціях. Місцеві активісти називають протест - провокаційним. «Це була провокація. Треба була телевізійна картинка про те, як українські міста не сприймають українських військових. От і все. Спробували зробити картинку – картинка не вийшла», - вважає житель міста Володимир Єлець.

Влада обіцяє не допустити таких акцій. А затриманих протестувальників зараз судять. Двом вже призначили штрафи та виправні роботи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення