Виробник курятини "Епікур" відгородився від людей і продовжив скидати "криваві відходи"

 УНН

"Володимир-Волинська птахофабрика" продовжує скидати "криваві відходи" у відкритий ґрунт. Про це розповів екоактивіст Тарас Сватко.

"Вчора (14 жовтня - ред.) я був поблизу птахофабрики. Відходи течуть вже з іншої труби і стікають у нову яму", - розповів він.

Птахофабрика звела огорожу, продовжив Сватко, куди не допускає людей. Канал, яким стікають "криваві відходи", замаскували дерев'яними дошками.

"Відстійники стали секретним об'єктом: поблизу них стоять таблички із написом "прохід заборонено", "ведеться відеоспостереження". Стоїть підпис - "Володимир-Волинська птахофабрика". І це попри той факт, що ця земельна ділянка, згідно з кадастровою картою України, перебуває в державній власності", - розповів він.

Нагадаємо, тиждень тому волинські активісти зафільмували потік викидів рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Вони дослідили, що нечистоти ведуть до відстійників ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика".

У "Володимир-Волинській птахофабриці" спочатку мовчали, а потім визнали: викиди кривавих відходів червоного кольору сформувалися внаслідок діяльності компанії.

За фактом забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження. До першочергових слідчих дій залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області. Якщо екологи встановлять факт забруднення навколишнього середовища, на "Володимир-Волинську птахофабрику" накладуть штрафні санкції.

"Володимир-Волинська птахофабрика" виробляє курятину ТМ "Епікур", а сама компанія, за даними офіційних реєстрів, належить до групи компаній "Опенмайнд", де серед співзасновників – родичі колишнього народного депутата Михайла Добкіна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення