Вирок директору київського спортклубу підписали злодії в законі

 Страна

За оперативними даними вбивство Тараса Зиновенко замовили авторитети, з якими він не поділив бізнес

Триває розслідування резонансного вбивства Тараса Зиновенко - співвласника спорткомплексу "Таріка" в готелі "Дружба". На місці вбивства засвітився особисто начальник Департаменту по боротьбі з незаконним обігом наркотиків скандальний Ківа.

Це саме він заявив, що у вбитого випустили 8 куль з автоматичної зброї. Здавалося б, при чому тут Ківа до замовного вбивства?

За однією з неофіційних версій вбитий - Тарас Зиновенко, aka Тарік був людиною в кримінальному світі відомим і дійсно міг впливати на наркотрафік в столиці. У зв'язку з цим Ківа і з'явився на місці вбивства на бульварі Дружби Народів.

За іншою версією, Тарік міг отримувати солідні транші за підготовку людей на базі спортклубу, які потім брали участь в конфлікті на Донбасі та в інших гарячих точках.

На ці потреби могли виділяти серйозне фінансування, що і могло стати яблуком розбрату у відносинах вбитого з членами інших кримінальних угруповань столиці. І в першому, і в другому випадку джерела у прокуратурі кажуть про те, що організація вбивства не обійшлася без злодіїв у законі, які останнім часом заполонили Україну і не випускають з-під свого контролю ні один з найприбутковіших кримінальних бізнесів, постійно ініціюючи переділ сфер впливу під себе.

Цю версію побічно підтверджує і радник глави МВС Станіслав Речинський, який вважає, що вбивство Таріка Зиновенко пов'язано з переділом в злодійському світі.

"Зухвале вбивство одного з співзасновників спортклубу "КСК" "Таріка" (Тараса Зиновенко) - це не тільки тривожний дзвінок, але й керівництво до дії. В ослаблену війною країну злітаються злодії зі всього світу. У тому числі злодії "авторитетні",- пише на своїй сторінці в Facebook Речинський.

Їх ловлять і видворяють, як видворили нещодавно вкрай небезпечного "злодія в законі" Кахабера Орагвелидзе, (у якого - прим.ред.) 11 років відсидки, з них 8 років в одиночній камері. Він був запрошений у Київ українськими "злодіями", які йому повинні були забезпечити перебування та наради на вищому злодійському рівні. Видворили на цей раз, але ніхто не гарантує, що завтра Каха не повернеться в Україну під іншими документами. І буде організовувати банди автовикрадачів, барсеточників, домушників.

Речинський вважає,що для наведення порядку необхідно перейняти грузинський досвід і прийняти в парламенті закон проти "злодіїв у законі", згідно з яким той, хто не відмовився від статусу "злодія в законі" - автоматично йде у в'язницю.

Зараз вбивство Зиновенко розслідується як замовне, перевіряються всі його останні зв'язки і ділові контакти. Ймовірність розкриття дуже висока, проте за деякими даними виконавці вже покинули країну.

Дмитрий Войко 22:22, 7 апреля 2016

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення