Вирок кореспонденту The Washington Post досі не оголошено - адвокат

 ТАСС

Рішення суду, що відбувся над кореспондентом газети The Washington Post Джейсоном Резаяном кілька місяців тому, до цих пір не оголошено засудженому. Про це заявила в суботу адвокат Резаяна - Лейла Ахсан.

"Судові слухання у справі Резаяна закінчилися в 15-му відділенні Тегеранського революційного суду кілька місяців тому, вирок був винесений, але до цих пір не оголошено і не переданий відповідачу і адвоката", - наводить агентство ІРНА слова Ахсан.

"Я вже кілька разів зверталась до суду з запитом, але мені весь час відповідають, що треба чекати", - додала вона.

За даними адвоката, до засудженого журналіста на Різдво були допущені мати і дружина.

39-річний Джейсон Резаян, що має подвійне громадянство - Ірану і США, очолював бюро The Washington Post в Тегерані з 2012 року. Він був затриманий владою республіки 22 липня 2014 року.

Разом з ним були арештовані його дружина Еганэ Салехі, громадянка Ірану, працювала журналістом в ОАЕ газети National, а також два американських фотографа-фрілансера, які працювали в Тегерані.

У жовтні того ж року Еганэ Салехі і фотографи були звільнені. За даними адвоката Лейли Ахсан, "прокуратура Тегерана пред'явила Джейсону Резаяну звинувачення у зборі інформації про методи іранського керівництва з вирішення політичних проблем внутрішнього і зовнішнього характеру, з якими стикається держава, а також у передачі цієї інформації в розпорядження осіб, яким заборонено доступ до неї".

В кінці листопада генеральний прокурор Ірану Голям Хосейн Мохсені Еджеі заявив на прес-конференції в Тегерані, що Резаян засуджений до тюремного ув'язнення за шпигунство.

При цьому Еджеі відмовився розкрити деталі вироку, пославшись на те, що сам вирок ще не був офіційно вручено відповідачеві та його адвокату.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення