Вирощували коноплі у будинку​: на Луганщині викрили групу наркозбувачів

На Луганщині викрили групу наркозбувачів, які вирощували коноплі прямо у будинку. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Зловмисники обладнали цілу плантацію для вирощування кущів коноплі. Під такі цілі обрали житлове приміщення приватного будинку, де розмістили всю необхідну техніку: ультрафіолетові лампи, температурні регулятори, добрива та інше.

Серед наркозбувачів – четверо мешканців Луганщини. Викрили їхню протиправну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань у Луганській області з колегами-правоохоронцями. Встановлено, що крім коноплі, зловмисники розповсюджували й інші наркотики, зокрема амфетамін. Основними «клієнтами» були наркозалежні мешканці області.

18 лютого, поліцейські провели 9 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх транспортних засобах. Виявили та вилучили:

136 кущів коноплі;

обладнання для вирощування рослин: ультрафіолетові лампи, прилади для контролю температури та вологості повітря, вентилятори;

понад 130 гр амфетаміну та 5 л рідини для його виготовлення;

мобільні телефони, чорнові записи.

Двох чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі фігурантам вже повідомили про підозри:

усім чотирьом за ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України;

одному – ще додатково за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення