Виростила ката замість сина: у Запоріжжі судитимуть молодика, який знущається з матері

У Запоріжжі судитимуть чоловіка за домашнє насильство над матір’ю. 30-річний фігурант проігнорував рішення суду про заборону впродовж трьох місяців наближатися до матері, над якою він систематично скоював фізичне та психологічне насильство. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Запорізької області.

За останні півроку правопорушника чотири рази притягували до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. Однак накладання штрафів не змусили його змінити свій аб’юзивний підхід до стосунків з матір’ю.

"Щоб убезпечити 66-річну жінку від агресивного сина, який своєю поведінкою створював загрозу для її здоров’я, суд заборонив кривднику впродовж трьох місяців наближатися на відстань менше 100 метрів до місця її проживання. Втім, обмежувальний припис не став на заваді чоловіку, який раніше вже неодноразово порушував закон. Через три дні після винесення судового рішення про тимчасове обмеження тиран, нехтуючи обов`язковими приписами, прийшов до будинку матері, голосно кричав та стукав у вікна, чим знову налякав її. Потерпіла знову була змушена звернутись за допомогою до поліції", - розповіли правоохоронці.

Така поведінка аб’юзера стала підставою для притягнення його до відповідальності за вчинення кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ст. 390-1 (Невиконання тимчасових обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

"Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершене, і обвинувальний акт відносно фігуранта скеровано до суду. За скоєне зловмиснику загрожує покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років", - зазначила начальниця сектору дізнання Запорізького райуправління поліції Марина Каба.

Куди звертатись за допомогою у разі насильства

Поліцейські закликають громадян не терпіти та не замовчувати домашнє насильство, яке може бути фізичним, психологічним, сексуальним чи економічним, а одразу звертатися за допомогою. Телефонуйте на поліцейську спецлінію "102" або Урядову "гарячу лінію" за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим. Максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні також надасть чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення