Визнання агресії РФ: стало відомо про "зрадницьку" позицію українських суддів

 Обозреватель

Незважаючи на упереджену позицію суддів, Херсонський міський суд визнав юридичний факт вимушеного переселення жителя Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це у своєму Facebook повідомив український політик і громадський діяч, лідер правозахисного руху "Сила права" Андрій Сенченко.

За його словами суд ухвалив рішення щодо переселенця Артема П. із четвертого разу, на що знадобилося дванадцять із половиною місяців, три апеляційних скарги і рішення Вищого спеціалізованого суду.

"Не з менш напруженою боротьбою в Оболонському суді Києва, де після чотирьох відмов і чотирьох позитивних рішень апеляції подружжю-вимушеним переселенцям Юрію та Ларисі Хандригам разом із нашою командою вп'яте доведеться доводити очевидне. До речі, це той самий суд, в якому український народ сподівається побачити справедливий вирок Януковичу", - додав він.

За словами Сенченка, багато суддів-вимушених переселенців, у яких або батьки, або діти, або нерухомість залишилися на окупованих територіях, часто відмовляють заявникам, судячи з Росією.

"У наявності очевидний конфлікт інтересів, виходом із якого повинен бути самовідвід, а не висмоктування з пальця, як це часто відбувається, незаконних причин для відмови заявнику, який судиться з державою-агресором... Знаходяться і такі судді, зокрема, апеляційних судів, які, не соромлячись, говорять: "Як же ми будемо їздити на окуповану територію після таких рішень?" - пояснив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення