В'язницю в Києві продадуть тому, що пахне царською Росією

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Лук'янівський слідчий ізолятор у Києві буде закритий через неналежні умови утримання ув'язнених. Про це глава уряду повідомив під час зустрічі з представниками правоохоронних органів України, повідомляє в середу, 10 лютого, онлайн-видання Gazeta.ua.

«Зараз дух українських ізоляторів і колоній — це ще дух царської Росії, тюрми народів. Той же Лук'янівський слідчий ізолятор, побудований царською Росією, повинен бути закритий. Там умови, в яких неможливо жити. Це система знущання над громадянином, стосовно якого ще немає судового вироку», — сказав Яценюк.

Перший заступник міністра юстиції України Наталія Савостьянова додала, що будівлю СІЗО виставлять найближчим часом на продаж, а покупець буде зобов'язаний замість старої в'язниці спорудити новий слідчий ізолятор за межами Києва, передає «Інтерфакс-Україна».

Депутат Верховної Ради Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook уточнив, що нова в'язниця з'явиться близько Київської кільцевої автомобільної дороги. «Після реалізації такого проекту в Києві аналогічні проекти будуть реалізовані в Харкові і Львові», — додав парламентарій.

3 грудня минулого року міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що 2016 рік стане роком реформи пенітенціарної системи країни. В її рамках відомство планує провести значну модернізацію СІЗО і скоротити число працівників.

Лук'янівське СІЗО почало працювати в 1863 році. Тут в різний час побували режисер Сергій Параджанов, українські політики Юрій Луценко та Юлія Тимошенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення