Влада Філіппін створила таємні загони поліцейських для вбивства наркоторговців

 Guardian

Філіппіни сформували секретні загони поліцейських для вбивств наркозалежних і наркоторговців. Про це розповів високопоставлений співробітник національної поліції країни, якого розшукала газета The Guardian.

За його словами, поліція Філіппін створила 10 секретних загонів спеціального призначення. Їм наказано без суду убивати тих, хто підозрюється у вживанні і торгівлі наркотиками, а також інших злочинців.

Як розповів поліцейський, більшість вбивств відбувається вночі. Під час операцій бійці загонів одягаються в чорний одяг і ховають голову під капюшоном. Успішна операція триває всього кілька хвилин: бійці повинні витратити не більше однієї-двох хвилин на те, щоб підозрюваний вийшов з будинку, а потім його вбивають на місці. «Акуратно, точно, без свідків», — пише The Guardian.

Після цього бійці таємних загонів позбавляються від тіл — найчастіше їх вивозять в сусіднє місто або залишають під мостом. Тіло загиблого обмотують скотчем, поверх якого пишуть «наркоторговець».

За словами співробітника поліції, загони для боротьби з наркозлочинністю були створені відразу після обрання нового президента Родріго Дутерте.

The Guardian відзначає, що виданню вдалося верифікувати особистість їх джерела, однак офіційного підтвердження його розповіді не знайшлося.

Президент Філіппін Родріго Дутерте пообіцяв позбавити країну від наркозлочинності. Кампанія обернулася позасудовими стратами тих, кого підозрюють в торгівлі або вживання наркотиків. Всього за кілька місяців кампанії на Філіппінах були вбиті 3,6 тисячі осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення