Влада Франції назвала вбивство поліцейського під Парижем терактом

 РБК

Вбивство поліцейського і його дружини в передмісті Парижа було «терористичним актом», заявив офіційний представник французького уряду Стефан Ле Фоль. Глава МВС Франції також назвав інцидент «низьким терактом»

Представник французького уряду, міністр сільського господарства Стефан Ле Фоль заявив, що вбивство поліцейського і його дружини в передмісті Парижа, відповідальність за яке раніше взяло на себе угруповання «Ісламська держава» , є «терористичним актом».

В інтерв'ю радіостанції RTL Ле Фоль назвав інцидент «страшною трагедією» і «терактом», однак закликав не робити поспішних висновків.

«Важко робити висновки, ми повинні бути гранично акуратними», — заявив Ле Фоль.

Він також заявив про необхідність продовження розслідування і збереження пильності.

Глава МВС Франції Бернар Казнєв також назвав напад в передмісті Парижа «низьким» терактом, повідомляє Reuters. Він додав, що влада була повністю мобілізована в умовах терористичної загрози та з початку року у Франції зробила понад 100 арештів.

Ввечері 13 червня чоловік напав з ножем на поліцейського у французькому департаменті Івелін в передмісті Парижа. Співробітник поліції помер від отриманих поранень, злочинець сховався в його будинку, взявши в заручники дружину поліцейського і трирічну дитину.

На місце події прибули співробітники поліції. В ході штурму будівлі загарбник був ліквідований. У будинку було виявлено тіло жінки — імовірно, дружини загиблого поліцейського, яка також працювала в поліції. Їх трирічна дитина була врятована.

Джерела видання Le Figaro в поліції повідомляли, що чоловік, який захопив заручників заявляв про вірність ІДІЛ. Пізніше угруповання взяло на себе відповідальність за атаку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення