Влада Києва зняла вивіску з кафе в Будинку профспілок

 Facebook

Комунальники демонтували вивіску закладу "Кафе на майдані" в Будинку профспілок на Майдані в Києві. Про це написав у фейсбуці голова Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець.

"Почався процес демонтажу незаконної рекламної вивіски в будинку Профспілок - так зване "Кафе на майдані".

Охорона кафе-ресторану почала перешкоджати комунальникам, аж до фізичного впливу. (Банально намагаються їх бити). Місто свою позицію висловило. Якщо профспілки найближчим часом не захистять доступ на територію після отриманого розпорядження про аварійність будівлі, то ми будемо змушені захистити периметр парканом своїми силами", - зазначив він.

Білоцерківець додав, що патрульна поліція втрутилася і захищає комунальну службу від охорони ресторану.

Пізніше він додав, що відвідав місце демонтажу.

"З піною біля рота вибіг їхній представник (Іван Балабан), який доводить, що ми не маємо права втручатися в цю ситуацію, в буквальному сенсі людина кидалася. В його очах не було ні краплі розуміння того, що ця будівля означає для українців, він просто хоче заробляти на орендних відкатах і надбудові над профспілками. Ще раз довелося пояснити, що ми діємо виключно в рамках закону. Є рішення комісії з надзвичайних ситуацій КМДА, яке вимагає від профспілки у зв'язку з аварійністю будівлі не вести господарську діяльність", - підсумував Білоцерківець.

Нагадаємо, вперше скандал навколо відкриття ресторану L'Kafa на першому поверсі будівлі Будинку профспілок розгорівся в листопаді 2015 року. Кілька політиків скористалися ситуацією, щоб попіаритися в переддень місцевих виборів. У результаті комунальники демонтували вивіску ресторану L'Kafa.

Втім пізніше кафе знову запрацювало, вже під іншою назвою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення