Влада Москви не погодила мітинг проти "пакету Ярової"

 РИА Новости

Влада Москви не погодила мітинг за скасування антитерористичних поправок депутата Держдуми Ірини Ярової. Про це РІА Новини заявив глава департаменту регіональної безпеки столиці Олексій Майоров.

«На 26 була заявка, пов'язана із захистом статей Конституції 23 і 24 та свободи інтернету. Ми її не погодили, з урахуванням, що організатори не виконали всі процедури, пов'язані з оформленням документів щодо проведення даного заходу», — пояснив представник мерії.

14 липня організатори мітингу повідомили, що влада столиці схвалили заявку на проведення масового заходу в центрі столиці. Акція, запланована на 26 липня, повинна була пройти у площі Яузские Ворота. Згідно з заявкою, число учасників не повинно було перевищувати тисячу осіб.

Пакет Ярової дозволить владі РФ отримувати доступ до всіх телефонних розмов та електронного листування росіян.

Операторів зв'язку і "організаторів поширення інформації" зобов'язали протягом півроку зберігати зміст повідомлень користувачів, а також надавати державним органам кошти для декодування зашифрованого листування.

До Кримінального кодексу РФ внесена стаття про неінформування: за "неповідомлення про злочин" садитимуть на термін до одного року. Ця норма поширюється на такі злочини, як тероризм, захоплення влади і посягання на життя державного діяча.

У справах про тероризм знижений вік притягнення до кримінальної відповідальності: тепер до неї будуть залучати з 14 років. Крім того, в КК РФ вводиться нова стаття про "міжнародний тероризм", яка передбачає покарання аж до довічного ув'язнення.

Кримінальний кодекс РФ також доповнено статтею "схиляння, вербування або інше залучення" в організацію масових заворушень. Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення