Влада Нової Зеландії виплатила невинно засудженому рекордну суму

 Daily Mail

Влада Нової Зеландії виплатять невинно засудженому громадянину майже два мільйони доларів США. Про це повідомляє The Daily Mail.

Тейна Пора провів у в'язниці більше 20 років за звинуваченням у зґвалтуванні і вбивстві Сьюзан Бердетт. Розглянувши його справу в 2015 році, британська Таємна рада визнала звинувачення на його адресу неспроможними.

Чоловікові виплатять два з половиною мільйона новозеландських доларів (приблизно 1,8 мільйона доларів США) — це найбільша сума, яку Веллінгтон виплачував в таких випадках.

Судді встановили, що первинний вердикт був заснований на самообмові самого засудженого, на яку він пішов заради винагороди. Більше того, вони вирішили, що невинно засуджений страждає від алкогольного синдрому плода, і в момент дачі показань не повністю віддавав собі звіт у своїх діях.

Слідству також вдалося з'ясувати, що справжнім злочинцем був вже засуджений серійний вбивця Малкольм Рева. Раніше його засудили до тюремного терміну за зґвалтування Бердетт, однак доказів вбивства знайти не змогли.

Британська Таємна рада була вищим судовим органом Нової Зеландії для апеляцій. Остання справа була розглянута Таємною радою 3 березня 2015 року, оскільки надійшла до неї до 2003 року — з тих пір розгляд апеляцій в останній інстанції входить у ведання Верховного суду країни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення