Влада Сирії готує нову хімічну атаку – США

 СЕГОДНЯ

Адміністрація президента США Дональда Трампа вважає, що режим Башара Асада готує в Сирії нову хімічну атаку. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву прес-секретаря американського президента Шона Спайсера.

"США зафіксували потенційні приготування режиму Асада до ще одного нападу із застосуванням хімічної зброї, який може призвести до масової загибелі мирних жителів, включаючи невинних дітей. Ці дії подібні до тих, що проводилися перед атакою із застосуванням хімічної зброї 4 квітня 2017 року", – йдеться в заяві.

У заяві також сказано: "Якщо Асад зробить ще одне масове вбивство із застосуванням хімічної зброї, він і його військові заплатять високу ціну".

Нагадаємо, населений пункт Хан-Шейхун на півдні сирійської провінції Ідліб піддався хімічну атаку 4 квітня 2017 року. Про це повідомляв Сирійський центр моніторингу з прав людини (SOHR), що знаходиться в Лондоні. За даними правозахисників, в результаті хіматаки загинули понад 80 осіб.

Телеканал Al Jazeera і турецьке агентство Anadolu 4 квітня повідомили інші дані щодо жертв з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я тимчасового уряду опозиції в Ідлібі Фіраса аль-Джунд: понад 100 убитих і 500 поранених.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення