Вода в ОАЕ стала дорожче бензину

 Reuters

В Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) на тлі падіння нафтових котирувань спостерігається зниження цін на бензин. Моторне паливо стало дешевше деяких товарів повсякденного попиту, наприклад питної води.

За свідченнями жителів Дубая, літр бензину Special коштує 40 центів. Півтора літра мінеральної води Evian продається за 2,15 долара, літр Pepsi — за 80 центів. Ціна шести яєць — 1,06 долара.

«Добре, що в Дубаї можна хоч на чомусь заощадити. Але страшно думати про те, що це викликано падінням цін на нафту. Жителі міста турбуються», — сказала виданню мешканка мегаполісу Ясмін Сааді (Yasmine Saade). Еколог Хассан Галадари (Hassan Galadari) вважає, що падіння цін на бензин завадить автолюбителям переходити на більш економічні машини, які завдають менше шкоди навколишньому середовищу.

За рік з січня 2015-го нафта Brent подешевшала більш ніж на 30 відсотків — з 52 до 35 доларів за барель. Тиск на котирування надають уповільнення економіки Китаю (країна є одним з найбільших споживачів вуглеводнів у світі), політика ОПЕК щодо збільшення видобутку, а також зняття міжнародних санкцій з Ірану.

Ісламська Республіка має намір продавати за кордон один мільйон барелів у день.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення