Водій таксі: переваги професії, обов'язки та вимоги до кандидатів на вакансію

Послугами таксі користується багато людей. По-перше, це зручно: автомобіль прибуде в місце призначення в необхідний час та швидко відвезе туди, куди треба. По-друге, доступно. Вартість послуг не надто висока, тому за необхідності ними може скористатися кожен, не хвилюючись за власний бюджет. Зі значним ростом попиту виросла і необхідність у водіях таксі. Великі автопарки завжди шукають професіоналів, котрі можуть перевозити пасажирів безпечно, швидко та з максимальним комфортом.

Хто може стати водієм таксі?

Вимоги до кандидатів, на перший погляд, невеликі, але якщо розібратися, то ситуація зовсім інша. Перш за все водій таксі повинен мати права категорії В та досконально знати правила дорожнього руху. Бажано, щоб у нього була хоча б середня освіта та досвід роботи за кермом від 2 років. Особисті якості:

  • комунікабельність, вміння легко знаходити спільну мову з різними психотипами пасажирів;
  • врівноваженість, ввічливість, галантність, уміння зберігати спокій в будь-якій ситуації;
  • відповідальність;
  • відсутність шкідливих звичок, наркотичної та алкогольної залежності.

Таксист не тільки керує транспортним засобом, але й контактує з клієнтами. В його компетенції – безпека людей. Крім того, він повною мірою відповідає за транспортний засіб, безпосередньо за його справність, тому повинен уміти усувати незначні поломки на місці. У таксиста повинно бути ідеальне здоров’я. Працювати водієм та перевозити пасажирів не мають права люди з серцево-судинними захворюваннями, епілепсією, психічними розладами, цукровим діабетом, серйозними зоровими відхиленнями, порушеннями рухливості кінцівок та суглобів. Таксист має багато обов’язків, і всі вони повинні чітко виконуватися.

Основні переваги професії водія таксі

Працювати водієм таксі досить зручно. Багато служб пропонує кандидатам перевозити пасажирів на власному автомобілі. Інші переваги:

  1. Графік роботи вільний. Таксист самостійно вирішує, скільки та в який час йому працювати. Він вибирає, яка зміна йому більше підходить, – нічна чи денна.
  2. Постійний та достатньо стабільний дохід. Заробітна плата не фіксована, а відрядна. Вона напряму залежить від того, скільки замовлень виконає таксист.
  3. Ненудна та достатньо цікава робота, яка розширює світогляд. Пасажири завжди діляться з водієм останніми новинами, він постійно поповнює свій багаж знань різною інформацією.
  4. Можливість зав’язати корисні зв’язки та знайти нових друзів. Послугами таксі користуються в основному забезпечені люди. Якщо знайти з ними спільну мову та справити позитивне враження під час поїздки, вони не відмовляться спілкуватися в майбутньому.

Влаштуватися водієм таксі досить легко, якщо кандидат відповідає всім умовам. Для цього потрібно пройти медогляд, отримати висновок нарколога, надати роботодавцю всі довідки, посвідчення водія, характеристику з попереднього місця роботи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення