Водія, який збив матір і дитину в Бердянську, допоміг затримати випадковий свідок

 СЕГОДНЯ

У Бердянську водія, який збив пішоходів і намагався втекти з місця ДТП, вдалося затримати завдяки небайдужому свідку події – чоловік наздогнав втікача, загнав його в кут і утримував, поки не з'явилася поліція.

"Я, напевно, десь біля цієї машини лежала. А дитина трохи далі. Удар по нозі і мене відкинуло. Я, коли прийшла до тями – дитина лежить, мовчить", – розповіла потерпіла Людмила Харчук, яку Opel збив прямо на переході разом з її дочкою.

Тим часом, водій-винуватець події, навіть не загальмувавши, швиденько поїхав з місця ДТП.

Допомагали потерпілим і відправляли їх в лікарню – перехожі, а порушника в руки поліції передав випадковий свідок, який погнався за винуватцем на власній машині.

"Я зрозумів, що він може виїхати, якщо він зараз сховається, то його ніхто не знайде", – зізнався очевидці ДТП Максим Шопов.

За словами 26-річного чоловіка, він їхав додому і не очікував, що доведеться переслідувати і самому зупиняти злочинця. Водія, що збив пішоходів, хлопець наздогнав у дворі одного з будинків міста: коли зловмисник вийшов з машини, той загнав його в кут і утримував до приїзду поліції.

"Я став перед дверима і сказав – я вас нікуди не пущу", – згадав він.

Пізніше поліцейські визнали, що молодий чоловік діяв абсолютно правильно.

"Кожен громадянин, який став свідком правопорушення, має право затримати людину до прибуття співробітників поліції", – запевнив провідний спеціаліст сектора моніторингу Бердянського відділу поліції Ігор Горецький.

Тим часом, потерпіла дитина після кількох днів в лікарні повернулася додому: зараз здоров'ю дівчинки нічого не загрожує.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення