Водосховища Авдіївки спорожніли, далі буде ще гірше – Червоний Хрест

 СЕГОДНЯ

Ситуація з водопостачанням в Авдіївці та прилеглих селах надзвичайно складна і надалі погіршуватиметься, якщо Донецька фільтрувальна станція не відновить роботу найближчим часом.

Як повідомляє Міжнародний комітет Червоного Хреста, водосховища, що живлять багатоповерхову частина Авдіївки, де проживають близько 12 тисяч осіб, на сьогодні є порожніми.

Нагадаємо, що у вівторок вранці МКЧХзакликав припинити обстріли для того, щоб працівники підприємства "Вода Донбасу" могли відремонтувати пошкодження Донецької фільтрувальної станції, і вона змогла знову працювати. Після цього вони могли б приступити до ремонту серйозніших ушкоджень.

Водночас співробітники МКЧХ в четвер вранці почали доставку питної води жителям Авдіївки.

Як повідомлялося, починаючи з 29 січня незаконні збройні формування почали обстрілювати Авдіївку і її околиці з РЗСО "Град", САУ калібром 122 та 152 мм, танків тощо. Обстріли призвели до загибелі і поранень декількох мирних жителів. Також від атак бойовиків були жертви і серед українських військових.

Крім того, було пошкоджено 144 будинки, з них 123 приватних будинки, 14 багатоповерхівок, 7 нежитлових споруд (5 гаражів, автомагазин, літня кухня), дві залізничні колії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення