Вогнемет, гранатомети і кулемети: в штабі ООС розповіли про перехоплену на Донбасі контрабанді

 СЕГОДНЯ

Правоохоронні органи зі складу Об'єднаних сил вживають дієвих заходів щодо виявлення та припинення неконтрольованого обігу зброї та його витоку з району проведення ООС.

Про це прес-служба штабу операції Об'єднаних сил повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Так, протягом травня-червня контррозвідники СБУ вилучили з незаконного обігу: вогнемет МРО-А, 15 ручних гранатометів, три кулемети, 11 автоматів, два пістолети, постріли гранатометні (різних модифікацій) – понад 1200 одиниць набої різних калібрів – майже 100 тис. одиниць, 15 мінометних мін, 55 гранат, димові шашки та сигнальні ракети.

Крім того, силовики продовжують викривати тайники "трофейної" зброї і боєприпасів, які облаштовувалися при веденні активних бойових дій ще в 2014-2016 роках. Такі "закладки" тоді робили як бойовики, так і бійці ЗСУ. Бували випадки, коли небезпечні предмети вилучали з поштових відправлень.

За встановленими фактами протиправної діяльності розпочато 20 кримінальних проваджень, йдеться в повідомленні.

Причетні до такої діяльності цивільні особи, колишні і діючі військовослужбовці, які брали участь в антитерористичної операції (зі складу ЗСУ, Нацгвардії, добровольчих батальйонів і т.ін.) будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.

А тим часом отримані контррозвідниками військові засоби ураження передані військовим підрозділам для постановки на облік і використання за призначенням.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення