Волонтери, які везли гумдопомогу в Авдіївку, потрапили під обстріл

 Канал 112

Волонтери, які вночі привезли гуманітарну допомогу в Авдіївку, потрапили під обстріл бойовиків. Про це повідомив голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Коли ми зібрали гуманітарну колону, ми були на прямому зв'язку з Павлом Жебрівським (голова Донецької ВЦА, – ред.). У колону зібрали речі першої необхідності. Наша колона прибула в Авдіївку в дуже пізній час, тому що по дорозі розвантажували медикаменти і засоби особистої гігієни, паливо. Коли вже прибули в Авдіївку, там разом з нашими працівниками обласної адміністрації були співробітники СБУ Запорізької області, вони їх супроводжували. Під час розвантаження автомобіля біля школи в Авдіївці почався артобстріл. І буквально з перших влучень був 200-й у працівників ДержНС і 300-й. Наші співробітники були змушені евакуюватися. Всю ніч провели у підвалі школи, там ночували. На ранок спробували розвантажити машину, вона була пошкоджена. На сьогоднішній день машина приведена в порядок. Також у технічно несправному стані була машина СБУ. На сьогоднішній день вантаж розвантажено", – зазначив Бриль.

Він додав: "Наш начальник департаменту соцзахисту Ігор Міщан, який супроводжував цю машину, сьогодні вранці мені доповідав, що вони вже вирушають у зворотному напрямку. Серед працівників, під час артобстрілу, Запорізької ОДА потерпілих немає".

Зі слів Бриля, Донецька ОДА допомогла волонтерам – дала супроводжуючих, машини. "Вони вже вирушили. Сьогодні будемо зустрічати їх у Запоріжжі", – додав Бриль.

"Ми завантажували допомогу на прохання ОДА Донецької області, яка вкрай необхідна. Це продукти харчування довгострокового зберігання, м'ясні консерви, макаронні вироби, крупи, теплий одяг, засоби особистої гігієни для літніх людей, які знаходяться в будинку пристарілих. Це паливо. За цей тиждень ми формуємо другу колону. Ми зв'язалися з представниками ОДА Донецької області, це буде колона суто будівельних матеріалів", – анонсував глава Запорізької ОДА.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення