Волонтерський рух "Адвокати ЗСУ" відсвяткував річницю свого заснування (відео)

Волонтерський рух "Адвокати ЗСУ", який створили за ініціативи Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, відсвяткував річницю свого заснування. Цей проєкт став настільки важливим для українського суспільства, що його підтримали в Міністерстві юстиції та в Міністерстві цифрової трансформації, пише "ПравдаТут".

Відсвяткувати річницю створення руху безкоштовної юридичної допомоги для військових та членів їхніх родин прийшли адвокати, судді та представники Міноборони, Мінюсту й Мінцифри.

Команда волонтерів налічує понад пів тисячі адвокатів - усі вони фахівці з військового права. Серед них 32 юристи відзначені нагородами ЗСУ.

"Вони вивчили і знають багато нормативно-правових актів, які стосуються саме військової сфери. Це особи, які сьогодні спілкуються з представниками Збройних Сил України: з командирами, з військовослужбовцями різного рангу. Вони знають специфіку саме ЗСУ і тих питань, які є у військовослужбовців. І це зовсім унікальна "каста" адвокатів", - розповіла керівниця руху "Адвокати ЗСУ" Євгенія Рябека.

В організації створили єдину базу заявників та адвокатів, щоб розподілити справи між правозахисниками. Наразі юристи безкоштовно опрацювали вже понад 10 тисяч заявок. Найчастіше наші воїни та члени їхніх родин звертаються за допомогою щодо звільнення з військової служби, військово-лікарської комісії та виплат. 10% заявок стосуються зниклих безвісти захисників, ще по 4% припадає на загиблих та полонених військових.

Ба більше, тисячі запитів, які адвокати ЗСУ опрацювали, вже можна систематизувати, аби внести поправки в нормативні акти, щоб захисники України почували себе гідно у нашій державі, каже народний депутат Олександр Качура й додає, що вже співпрацює з волонтерським рухом над поправками до українського законодавства.

"Адвокати ЗСУ - це не просто організація. Це, можна сказати, служіння справі, це сенс життя для тих людей, які сьогодні тут зібралися. Для мене велика честь бути частиною цього руху, допомагати. У нас дуже багато проблем, які ми повинні вирішити не тільки нині, ми повинні зробити таке законодавство, такі нормативні акти, які зможуть вирішувати питання системно", - поділився народний депутат Олександр Качура.

"Адвокати ЗСУ" закликають військових надсилати їм свої запити, адже їм обов’язково допоможуть. Тим паче, що юридичні послуги воїнам та членам їхніх родин надаються безкоштовно. Чекають тут і на колег, адже кількість заявок упродовж цього року збільшилась вже вдесятеро.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення