ВООЗ планує заборонити тонкі сигарети по всьому світу

 Страна

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розглядає питання про заборону так званих "тонких сигарет" через введення в оману кінцевих споживачів про їх меншу шкоду.

Рішення про заборону підготують до розгляду на конференції сторін Рамкової конвенції ВООЗ по боротьбі проти тютюну (РКБТ), яка пройде в столиці Індії - Делі, в листопаді 2016 року.

Журналістам вдалося вивчити матеріали доповіді однієї з груп, заявлених на участь у листопадовій конференції. Зокрема, виробникам "тонких сигарет" можуть заборонити використання дизайну та маркетингових прийомів, що підсилюють привабливість тютюнових виробів за рахунок введення споживачів в оману.

У числі таких спрямованих на обман візуальних прийомів названі зменшення діаметра сигарет (формати slims, super slims, ultra slims) і приміщення капсул всередині фільтра, які виділяють спеціальний "приємний" аромат після їх зминання.

"Дослідження показали, що характеристики виробів або елементи дизайну можуть вводити в оману курців і потенційних споживачів і впливати на їх сприйняття, знання і ставлення до вживання тютюну", - наголошується в проекті доповіді.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення