Вовк в овечій шкурі: боєць "Азова" з Владивостока виявився шпигуном Росії

 Обозреватель

Російський спецназівець Олексій Філіппов, який воював в українських батальйонах "Азов" і "Правий сектор", виявився шпигуном РФ.

Про це повідомив росіянин Олександр Жучківський, що займається переправленням "добровольців" із Російської Федерації на Донбас, повідомляє видання "Погляд".

"Деякі російські військові, як Олексій Філіппов, вирішили продовжувати "службу" в рядах ЗСУ або нацистських батальйонах, щоб поставляти нам інформацію і вести диверсійно-підривну діяльність. Олексій Філіппов приєднався до національно-визвольної боротьби на Донбасі у кінці 2014 року. Зарахування Філіппова відбулося в січні 2015 року, він перетнув кордон РФ із Сумською областю України та заявив про себе як доброволець, що перейшов на бік України для боротьби зі злочинною російською владою", - повідомив Жучківський.

За його словами, головним завданням Олексія були збір і передача в ДНР інформації про нацистські українські батальйони (зокрема, про "Азов", де він "служив"), відомостей про їхнє фінансування, постачання з-за кордону для ЗСУ техніки й озброєнь, про переміщення і дислокацію сил та засобів противника.

"Філіппов став, напевно, найуспішнішим "агентом під прикриттям", справжнім партизаном на окупованих територіях "Новоросії", нашим "Штірліцем", - говорить Жучківський.

Він зазначив, що головний успіх Філіппова був не тільки в цінності інформації, що поставлялася ним, і в результаті здійснюваних шпигуном диверсій, а й у тому, що йому вдалося повністю "увійти в образ", стати для українців своїм.

За даними Жучківського, у кінці квітня цього року Олексій повідомив із Києва, що він сильно ризикує, найближчим часом можливе його розкриття. Після цього шпигуна повернули в Росію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення