Вперше в Україні: у Львові провели унікальну операцію на серці (фото)

У Львові кардіохірурги провели унікальну операцію на серці 65-річної пацієнтки. Про це в Facebook повідомив глава громадської організації "Варта 1" Ігор Зінкевич.

Лікарі провели операцію по аутотрансплантації серця з об'єморедукуючою пластикою лівого передсердя, та заміною мітрального та аортального клапанів.

"Пацієнтка віком 65 років була з діагнозом ревматична хвороба серця, комбінований важкий недолік мітрального клапана з переважанням стенозу, тяжкою недостатністю аортального клапана, гігантським лівим передсердям з компресією оточуючих структур", – розповів Зінкевич.

Для порятунку життя жінки лікарі прийняли рішення негайного хірургічного втручання. Операцію провів відомий у Львові кардіохірург Володимир Мороз. Допомагали і асистували команда високопрофесійних медиків – кардіохірург Зінченко В'ячеслав, анестезіолог Куртяк Зіновій, Якимович Юрій, перфузіолог Курило Андрій, лікар-інтерн Иванин Сергій, завідувач реанімаційним відділенням Родзуняк Андрій і співробітники відділення серцево-судинної хірургії.

Відзначається, що до цього такі операції не проводилися в Україні. Зараз пацієнтка почуває себе добре, її перевели з реанімаційного відділення на стаціонарне лікування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення