Вперше в Запоріжжі бомбардували цивільні об’єкти: залізничний вокзал та ботанічний сад

Уперше в Запоріжжі цивільні об’єкти піддалися бомбардуванню. І це при тому, що цієї ночі понад 3 тисячі мешканців Маріуполя евакуювалися до Запоріжжя.

Внаслідок ворожого обстрілу зазнала ушкоджень інфраструктура станції Запоріжжя-2. Персонал та пасажири не постраждали, повідомляє "Укрзалізниця". Друга ракета прилетіла в район ботанічного саду.

"Пошкоджено колї, контактну мережу, у будівлях повилітали шибки. Також на станції знаходилися приміські поїзди без пасажирів, у них пошкоджено вікна", - йдеться у повідомленні.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що характер вибуху поки що не відомий.

"Укрзалізниця" у найкоротші терміни відновить усю пошкоджену інфраструктуру. Через обстріл будо відмінено приміський поїзд "Запоріжжя – Канцерівка", поїзд "Запоріжжя – Синельниково" відправиться о 9:30 зі станції Запоріжжя-Ліве.

Відправка усіх приміських поїздів, які вирушали із станції Запоріжжя-2, буде тимчасово перенесено на основний залізничний вокзал міста.

Як повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух, у гуртожитку Запорізького національного університету від удару ракетою по вокзалу Запоріжжя-2 повилітали вікна.

Тим часом більше 3 тисяч людей із Маріуполя вночі дісталися до Запоріжжя.

"На другу годину ночі 3207 автомобілів з Маріуполя приїхали до Запоріжжя. Ми вже прийняли та розселили більше 3000 людей, з них 772 дитини", - повідомив Старух.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення