Вперше за 100 років: в Карпати повернулися рідкісні тварини (фото)

На території Карпатського біосферного заповідника (Закарпатська область) у відомій Долині нарцисів після майже столітнього відсутності знову з'явилися знамениті карпатські буйволи. Про це повідомили на офіційній сторінці Карпатського біосферного заповідника в Facebook.

Як сказано в повідомленні, раніше ці тварини були звичними в місцевих господарствах. Вони давали цінне молоко, дієтичне м'ясо і широко використовувалися як потужна тяглова сила. За останні сто років вони практично зникли, як і багато інших традиційні для Закарпаття породи домашніх тварин.

"Повернення буйволів в Долину нарцисів знаменує нову еру, оскільки створює вражаючі перспективи для цієї унікальної території", - зауважив з цього приводу заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Карпатського біосферного заповідника Василь Покиньчереда.

За його словами, повернення буйволів дозволить ефективно боротися з розростанням верб і тим самим підтримувати лугові екосистеми, де росте нарцис вузьколистий - основна місцева окраса.

"Буйволи дуже невибагливі тварини, із задоволенням харчуються жорсткими кормами як, наприклад, осока або пагони верби, що не поїдаються іншими сільськогосподарськими тваринами", - зауважив науковець.

Завдати шкоди популяції нарциса тварини не зможуть, їх будуть пасти в спеціально відведених місцях, обмежених по периметру електропастухом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення