ВПС Ізраїлю завдали удару по двох об'єктах ХАМАС

 ТАСС

ВПС Ізраїлю завдали ударів по двох об'єктах радикальної організації ХАМАС у сектора Газа у відповідь на ракетний обстріл ізраїльської території. Про це повідомив у вівторок офіційний представник ізраїльської армії Пітер Лернер.

"У відповідь на ракетний обстріл з Гази ВПС Армії оборони Ізраїлю здійснили удари по двом місцям розташування ХАМАС", - вказав Лернер.

Він поклав відповідальність на палестинський радикальний рух за нічний ракетний обстріл.

"ХАМАС несе відповідальність за будь-які атаки, джерелом яких є сектор Газа", - сказав Лернер.

У липні-серпні 2014 року Ізраїль провів у секторі Газа тривала 50 днів військову операцію, заявленої метою якої було саме припинення ракетного обстрілу з території палестинського приморського анклаву. За час операції загинули понад 2 тис. палестинців, ще близько 11 тис. отримали поранення. Втрати Ізраїлю склали 66 військовослужбовців (найбільші втрати у військових операціях з 2006 року) і шість мирних жителів. За інформацією ізраїльської армії, за час операції палестинські радикали з сектора Газа випустили по єврейській державі 4,5 тис. ракет, 3,6 тис. з них розірвалися в пустельній місцевості, ізраїльська система ППО "Залізний купол" перехопила 735 снарядів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення